Почистване на врати с Борман

Когато се прави почистване в дома, често вратите се подценяват и се пропускат. Хората обикновено смятат, че щом повърхността е вертикална, по нея се полепва прах. Избърсват само телевизора, защото там има статично електричество. Действителността всъщност не е точно такава. Въпреки, че някои предмети са разположени отвесно, по тях също полепват прахови частици, които са по-малко отколкото на хоризонталните, но все пак съществуват. Някои материали задържат повече прах от други. Това зависи от структурата и плътността им.

Стъклените и ламинираните врати на Борман задържат по-малко прах, отколкото тези от естествен фурнир и масивните. Въпреки това, прахта върху вратите от стъкло се вижда много по-лесно и това е причината те да се почистват по-често.

Разположението на вратите също е фактор за събиране на прах. Ако кухненската врата е близо до мивката или печката, по нея често ще има мазни петна и сапунена пяна. Колкото и да се внимава при извършването на тези дейности, винаги се получава така. Вратите трябва да се почистват системно, за да не останат трайни поражения по повърхността им. Така техния добър външен вид ще се запази възможно най-дълго.

Вратата на банята също трябва да се почиства редовно. При нея има непрекъсната влага, а температурата е по-висока от тази в другите помещения. Това е предпоставка за развитие на бактерии и плесен, особено ако крилото на вратата е с релефна повърхност. Добре е частите на вратата да бъдат дезинфекцирани с подходящи за целта препарати. Инструкции са публикувани и на сайта на Борман България.

Частите на вратите, които се използват най-често, трябва да се почистват най-много. Дори ръцете да са чисти, в кожата има естествена мазнина, която остава отпечатъци по дръжките и около тях, всеки път когато вратата се отваря или затваря. Ако пък в жилището има деца, които още не са свикнали с хигиената, дръжките се цапат много бързо и губят блясъка си. По този начин може да се наруши външния вид на вратата и тя вече да не изглежда както в началото. Добре е тя винаги да е включена в седмичното почистване.