Как да изберем подходящата мивка за банята?

Научете разликата между 8-те различни стилове на мивки за баня и как да намерите най-доброто за вашето пространство.

На първо място, трябва да се помисли за коя стая пазарувате (санитарен възел в спалнята, баня с тоалетна, стая на тоалет), кой ще използва стаята и с колко място разполагате.

Така че преди да се отправят към магазина, за да изберете вашата нова мивка за баня, вземете едно кафе, прочетете и след това излезте въоръжени с информация, която трябва да ви насочи към най-добрите варианти за вас и вашето пространство.

  1. Мивка, която се поставя върху шкафа

Те са подходящи за всички плотове, включително за дърво и ламинат, тъй като е почти изцяло покрит от мивката и затова не рискува да бъде повреден от водата. Този вид мивки с удобни за елегантни бани към спални.

  • Мивка, която се монтира под плота

Ръба на мивката е фиксиран под долната страна на плота. Така по-малка част от мивката е видима и ако има вода по плота, по-лесно може да бъде насочена към мивката. Този модел е добре да се съчетава с каменен плот, а не с ламинат заради влагата. Подходяща е за семейни бани.

  • Стенна мивка

Това е фиксирана директно на стената, без да се налага да седя върху или под плот. Тя изглежда опростена и дава усещане за минималистична стая. Под нея няма никакви монтирани шкафове, което спестява много място и е подходяща за малки пространства.

  • Мивка с ръкав

Ако предпочитате простотата на стенната мивка, но искате да скриете тръбите, ръкавът е чудесното решение.

  • Полувградена мивка

Ако имате недостиг на място в банята, шкафовете под мивката биха събрали доста нужни неща. Този модел позволява да се използват по-тесни шкафове, което ще спести много място.

  • Мивка с плоска повърхност

Тези мивки се срещат често в баните на лъскави хотели и ресторанти и са изключително опростен. Те са тънки, изчистен и стилни. Заемат много малко място. Обикновено са подходящи само за миене на ръцете.

  • Купа

Те се поставят върху плота и създават индивидуалност на помещението. При този модел е по-трудно почистването в основата на мивката.

  • Мивка и плот в едно

Този модел е много популярен в момента. Самата мивка е заедно с плота и е изработена от порцелан или акрил. Лесно се почиства и е подходяща за семейни бани.  Тези мивки се предлагат в определени стандартни размери, обаче, някои доставчици могат да предлагат възможността да има и поръчкови до размера, който подхожда най-добре за дадено пространство.

И не на последно място – погледнете какви са тънкостите при избора на интериорни врати, включително и как да подходите при избора си на врата за банята.