Трябва ли интериорните врати да са същия цвят като стените?

Много хора пренебрегват интериорните врати, когато трябва да ги използват, за да направят декоративен акцент в дома си, но разбира се, не всички врати трябва да бъдат такъв и да се открояват от стените. Идеалното съчетание на цветовете на вътрешните врати на Борман – вижте страницата им за полските и немските интериорни врати тук. Някои врати сами по себе си имат впечатляващ дизайн или красиви рамки, но това не означава, че те трябва визуално да изпъкват от стените. Най – доброто, което можете да направите е да изберете такива врати, които да привличат внимание или да се слеят с интериора в зависимост от оформлението и нещата, които се намират в помещението, за което са пригодени.

Още практични и полезни съвети при промяна на интериора в жилището Ви – тук. Погледнете и изберете, доверена фирма.

Цветове, в зависимост от помещението

++++++

Една врата, която е боядисана в контрастен цвят на стената като например ярко синьо, бяло или оранжево определено ще грабне вниманието, но също така ще създаде риск ако стаята е малка, то тя да изглежда още по – тясна, отколкото всъщност е. Това е доста често срещан похват от съветите на дизайнерите на Борман България към клиентите им.

Ако предпочитате по – лъскави, неутрални врати или пък ако мястото, на което ще бъде поставена е неудобно като например в близост до ъгъл или в края на коридора, то тогава е най – добре да я боядисате или да я закупите в същия цвят като стените. Използвайте полу – лъскава боя, за да дадете на вратата малко разграничение от стените или пък високо гланцова боя, за да придадете на добре изглеждащата врата още повече присъствие и блясък. Ако имате намерение да боядисвате вратата си в дръзки цветове, то най – добре е да съобразите дизайна на стаята. Пастелното жълто, мътното зелено или бледото синьо стоят най – добре на т.нар. „шаби шик“ стил. Дъблоките нюанси на зеленото и червеното пък имат класическа привлекателност. Много ярките цветове имат модерен край. Ако пък решите вратите да са двуцветни, сдвояването на бяло с черно, блед цвят със сиво може да създаде минималистичен вид.

Врати, оцветени в различни цветове

Ако имате намерение да нарисувате вратата с различен цвят от всяка нейна страна, трябва много да внимавате в съчетанието, както и да изберете единият за всички ръбове на вратата. Чрез боядисване на ръбовете в цвета на вратата, която се вижда, когато вратата се отваря навътре ще се има един цвят, докато стои отворена.

Тази услуга също се предлага от Борман България, въпреки че е доста скъпа. Ако вратата все пак се отваря доста често и помещението се ползва постоянно изберете цвят, който да отива на стените извън и в самата стая. Неутралните цветове като бяло, черно, сиво, кафяво или бежово са цветове, които обикновено вървят добре със светли или тъмни стени. Едно интересно предложение тук е да направите кухненската врата с черна дъска от вътрешната страна така ще можете да записвате продуктите за следващия пазар, както и ще бъде много интересно допълнение към дизайна на самата кухня.

Оставете тапетите да решат

За врата, която ще се поставя в помещение, в което стените са с тапети е най – добре да се доверите на самите тях. Вземете най – тъмния или доминиращия цвят от тапета за самата врата и използвайте най – светлия за нейната облицовка. Това свързва вратата със самото помещение. За нещо, което ще прави по – малко впечатление изберете най – лекия и нежен цвят от тапета и го използвайте за цялостната визия на вратата. Тук можем да дадем още един съвет на базата на опита и ще ви кажем, че много хора вместо да боядисват вратата си я облепят със същия тапет, който е използван за стаята. Това е нещо, което прави вратата да изглежда като част от цялостната визия на стената. Ако именно това са вашите планове можете да действате смело, ако обаче предпочитате да има контраст между вратата и стените е най – добре да помислите за един хубав цвят, който ще отива не само на самото помещение като размери, но и като послание, което иска да предаде.