Безопасен дом с плъзгащи врати от стъкло?

Крадците предпочитат плъзгащите се стъклени врати или как да направите дома си безопасен?

Опита за неоторизирано проникване в дома ви в повечето случаи започва със звънене или почукване на входната врата.

Ако никой не отговори, крадците вземат това като покана да превземат една от най-уязвимите входни точки на всеки дом: плъзгащата се стъклена врата.

Тук има още много полезна информация относно плъзгащите врати – различни плъзгащи решения и концепции.

Много собственици не осъзнават, че това, което за тях е достатъчна бариера за защита на семейството им и техния имот е „просто парче стъкло“, което чака да бъде разбито, сподели представител на полицията.

Наскоро е имало случай, при който трима тийнейджъри нахлули в дома на семейство, докато трите им деца били вътре.

Въпреки че полицията не може да направи точна статистика точно колко крадци са влезли в частни домове през плъзгащи се стъклени врати, експертите са съгласни, че това са най-трудните места за осигуряване.

Според официални представители на собствениците на жилища, необходимо е да следвате тези съвети, за да се подобри сигурността на жиището ви:

Направете абонамент за СОТ

Можете да замените стъклените плъзгащи врати с врати с прозирец. Това ще защити до известна степен дома ви, но няма как да предпазите съклото от удар с тухла, например.

Въпреки че не съществува някаква универсална гаранция за това, че нама да ви нападне крадец  докато сте извън дома си, все пак СОТ-а ще затрудни до голяма степен крадеца и ще  увеличи шанса да остане с празни ръце при появата на охранителите.

Подсилване на плъзгащите се стъклени врати

Тези врати са уязвими дори и да не бъдат разбивани.

Стандартните фабрични брави могат да бъдат отворени с относителна лекота, дори заключените врати могат да бъдат плъзнати съвсем без инструменти. А използването на отвертка с плоска глава прави работата още по-лесно.

Аларма

Алармените  системи са популярен вариант, но те също имат недостатъци.

Ако краден си проправи път през плъзгащата се стъклена врата, алармата може и да не се задейства. Ето защо следва да се добави дадтчик за движение и сензори за счупено стъкло, разположени близо до плъзгащата се стъклена врата.

Устройства, които изпращат сигнал за тревога в охранителна фирма, не трябва да бъда поставяни в алармената система.

Можете да си купите сензори за движение и супено стъкло, чиито алармени сигнали отпъждат престъпниците. Някои от тези устройства струват малко, други са по- скъпи. Средната цена за аларма е около 150лв.

Разбира се, най-простият начин за сигурност са бдителните съседи, които държат под око имота за подозрителни превозни средства или хора през деня, които се навъртат около къщите и помагат за безопасността на квартала като информират полицията.